Träning för Nina

Hade först tänkt sätta rubriken ”Har ridit jättebra idag” men sen kom Jante och knackade på axeln och sa att så får man inte skriva. Men jag HAR ridit bra idag, och ni som känner mig vet att sånt säger jag inte så ofta. Tränat med Anea och Calle för Nina idag och båda var riktigt, riktigt fina!

Anea var jämn hela passet, mer lösgjord, stadigare i formen, rakare och det känns som om jag kommer ner bättre i sadeln. Det går genomgående att påverka henne mer nu utan att hon spänner sig. Har jobbat med skolor, byten och lite piruettjobb. Läxa är att få igenom böjningen ännu mer i framförallt slutorna.

Calle hade växlat upp ca 4 växlar mot igår. Jag som trodde han skulle vara trött? Nu hade han fått stå med spiktäcket innan träningen, vilket jag inte provat på honom förut. Han var varm när jag tog av det så helt klart var cirkulationen igång, och han kändes bättre redan från start, inte så ”kantig”. Brukar ha två olika sadlar och den jag hade igår ligger bättre enligt sadelutprovaren, men för mig verkar det faktiskt funka bättre att rida i den andra. Den jag hade idag är en flatback och jag gillar det, jag vill kunna röra mig mer! Den igår gör också att jag viker mig mer i höften tror jag.

Hur som helst. Så fin som han var idag tror jag inte han har varit förut? Kändes mer loss i ryggen, jämnare trav, rundare galopp och överhuvudtaget mer positiv och samarbetsvillig. Hoppas vi kan hålla den känslan till nästa helg nu då… Fokus idag på delar ut MsvC1.

Inga roliga ridbilder tyvärr, bara en halvslö Calle på stallgången före ridpasset…

Önskar jag hade filmat så ni kunde få se, men jag är tyvärr en sopa på att lägga upp filmer. Borde lära mig det..

Sen red jag Quickan samtidigt som Ninas sista lektion. Ville bara att hon skulle se henne, sist hon så henne var väl i maj förra året. Hon var positiv och tycker att det är en riktigt fin häst, och det känns bra så jag vet att jag är rätt ute. Fast varför ska jag tvivla när hästen känns superfin?

På det stora hela en mycket bra dag alltså. Roligt när Nina kommer så man får lite ny energi. Hon verkar tycka det är kul att komma hit och hon var också mycket positiv till privathästarna som var med. För att knyta an till inlägget om att köpa häst så var väl kontentan att dessa hästägare hade en bra inställning till sina nya hästar, och att de hade köpt hästar som passade deras behov och även kunskapsnivå. Tror vi tänker ganska lika där. Ska återkomma till det mer, ett viktigt ämne tycker jag!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*