Dagens ridpass

Idag skulle jag ha åkt och tränat med Calle hos Nina, men jag avbokade pga ordentlig huvudvärk. Har inte sovit så bra inatt, känner mig jättestressad över massa saker som jag aldrig får gjorda. Dessutom var jag så hungrig så jag var tvungen att gå upp och äta vid ettiden i natt..

Så idag har jag bara ridit Cicooria. Hon skötte sig bra efter en del övertalning. Hon är lite lurig, massor av energi, men den går inte alltid till rätt saker. Hon är fortfarande ”valpig” och ganska okoncentrerad, samtidigt som hon kan vara rätt skarp. Jag tycker inte det lönar sig att ta en strid och gå på henne för hårt, men man måste vara väldigt konsekvent ändå. Och på nåt vis får man vara listig när man rider sådana hästar, känna av när man kan gå på hårdare och när man hellre ska ha lite överseende. När hon väl slappnar av och kommer igenom mer i kroppen kan man kräva mer. Men det är väl dit det är svårt att komma, för hon vill gärna krypa ur ”ramen” och blir sur om man inverkar mer än hon tycker är ok. Typiskt ston. Ston får man rida med hjärnan!

Lyckades i alla fall öka kraven succesivt, och galoppen framförallt kändes super idag. Det går att samla henne mer nu. Annars har jag jobbat lite sidvärtsrörelser, och fokuserat på att ”härda” henne genom att inverka mer och mer. Låter kanske konstigt eftersom man vill rida med små hjälper, men jag ska försöka förklara. Jag tycker t.ex. att en häst ska kunna gå med stöd och kontakt och vara ”mellan hjälperna”, men vissa känsliga hästar är duktiga på att få sin ryttare att släppa kontakten eller sluta rida med skänkeln, och det är precis det Cicooria lyckas med ganska ofta. Jag menar inte att jag rider med grova hjälper, utan bara att hon ska acceptera och släppa igenom mer. Man kan inte be om en halvhalt och inte göra klart den, utan man får se till att hon tar hjälperna ärligt. Kan inte säga att jag kom igenom 100%  idag, men det kan jag inte kräva heller när jag inte rider henne varje dag. Fortsätter på onsdag tänkte jag.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*