Dagens ridning

Jättefin solig dag! Började med att rida ut på Nogge. Tyckte han kändes riktigt fin. Galopperade på i ett friskt tempo i lätt sits – det är inte så ofta jag gör det men det är verkligen härligt och han tyckte det var kanon. Önskar jag hade hunnit rida lite längre bara.

Har börjat rida honom med en jaktstång – se bilden. Hade lite funderingar kring bett med honom för jag tycker han har haft svårt att ta stöd på bettet och dels känts lite tom och avknäppt men även att han började ”mecka” med bettet och gapa ibland. För mig får en häst mycket hellre bli lite stark till och med, jag gillar inte den där ”tomma” känslan. I vanliga fall gillar jag vanliga tredelade bett som jag tycker ligger bra i munnen. Ett vanligt rakt bett kan kännas lite stumt tycker jag. Det här bettet har dock en pytteliten hävstångseffekt, vilket borde vara negativt om hästen brukar kännas tom.. Men han tar bättre stöd på det här bettet och jag tror det blir ”stadigare” av kedjan också, i kombination med den lilla häv-effekten så blir det en bra känsla!

Jaktstång med tungfrihet - 574500
Quickan var lite spänd idag, kanske efter att ha stått i helgen. Longerar henne fortfarande före uppsittning och då slog hon bakut rejält ett par gånger. Tyckte inte hon släppte riktigt i ryggen idag men samtidigt var det ett ok pass då jag upplevde att hon försökte hitta på lite småbus men att jag ändå kom till ridning så småningom. Förut kunde hon låsa sig helt. Men det där kan ju svänga hur fort som helst med en unghäst!

Anea var jättefin idag. Joggade bara i låg form och avslutade med lite piruettjobb. Känner inte att jag vill pressa för mycket nu när det är lite slut på säsongen. Ganska skönt att själv kunna ”pausa” lite också och inte känna att man ska prestera så mycket varje paus. Går in i min vinter-dvala snart…

Fantasi har jag jobbat med galoppen på. Hon blir lätt lite jämfota i galoppen nästan och så använder hon gärna halsen som någon slags rullator i fattningarna. Hon måste vara loss i halsen och igenom i ryggen så att hon kan jobba med kroppen utan att försöka hålla balansen med en stel pinne till hals. Har jobbat med massa fattningar och lösgjörande galoppjobb t.ex. skänkelvikningar i galopp och även skolor, så att hon blir tvungen att börja använda ryggen och förhoppningsvis få bättre galoppkvalitet. Mycket bättre i slutet. Ska verkligen försöka lägga lite tid på detta en period.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*