Dagens ridning

Efter att ha varit borta i två dagar kändes det bra att rida igenom alla hästarna idag, den enda jag inte hann med var stackars Wirja som alltid sköter sig ändå. 😉

Iffi red jag en kort stund innan en sitsträning. Hon kändes överlag fin, men jag tycker inte riktigt att hon är framme för skänkeln så egentligen skulle jag vilja hinna rida henne några dagar i rad, när jag nu ska hinna det?

Caprice var riktigt fin idag, avspänd och lagom framåt. Jobbade mycket sidvärtsrörelser och lite enkla byten. Har inte gjort det så mycket så än så länge hänger hon inte riktigt ihop men hon kämpar på så gott hon kan. Galoppen annars känns ju underbar nuförtiden.

Braiton red jag ut på en stund först. Det var inte helt lätt eftersom han är så himla tittig och helst vill springa hem när han inte har sällskap. Lyckades i alla fall få ut honom i skogen och där var han lugnare. Tycker att de flesta tittiga hästar trivs bättre i skogen bland träden istället för på öppna vägar. Han var på riktigt gott humör tills han insåg att vi skulle fortsätta en stund i ridhuset… Det var väldigt motigt och spänt idag tyvärr, det släppte till slut men då var han nog ganska trött för han fick sig en ordentlig genomkörare. Jag siktar på att fortsätta i morgon och se om det har släppt lite.

Quickan var inte särskilt mycket piggare fast hon har vilat tre veckor. Hon känns bitvis jättefin men bjudningen är ojämn och då blir formen också därefter. Får försöka ta ut henne och galoppera mer ute framöver och se om hon vaknar till lite. Man ska inte nöta för mycket i ridhuset med unghästar, det gäller ju att de tycker att det är kul!

Anea kändes väldigt bra med tanke på att jag har varit borta i två dagar. Skönt! Det tar sig, små bitar i taget. Det känns som om hon klarar högre krav hela tiden, även om det inte fungerar 100% ett helt pass. Traven är mycket luftigare, men hon behöver väldigt mycket hjälp för att orka trava så. Idag var alla byten rena också, utom kanske ett!
Har fokuserat på snabba tempoväxlingar, övergångar och rakriktningen idag. Måste ha henne ännu kvickare i reaktionerna, även om det är en klar förbättring även där.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*