Ny sadel till Nogge

Idag har Nogge och jag varit hos Hanna på Kvalitet Häst & Hund i Flen.
(www.kvalitehasthund.com)

Vi kom hem med en Trainer´s sadel, ej testat förr, men en ny sadel till ett mycket bra pris. Den verkar vettig, man kan byta koppjärnen (bra när man har flera hästar!) och den var väldigt mjuk i stoppningen, vilket känns bra eftersom han är ganska känslig. Jag red bara en kort stund men det kändes som om han fick bättre rörelser och var mer avspänd.

Nogge har haft svårt att muskla sig kring manken, vilket gör att sadlarna gärna ”trillar ner”, men Hanna hade en superfiffig lösning med en ”gelpadd” som man kan lägga över manken som ”utfyllnad” som att sadeln inte klämmer och att han har möjlighet att bygga muskler. Förhoppningsvis kan vi ta bort den så småningom.

Och för att lyxa till det lite extra så fick han även en anatomisk sadelgjord som  fördelar trycket bättre samt förhindrar eventuellt glid av sadeln framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*