Helgens tävlingar

Anea har tävlat fredag och måndag. I fredags var hon spänd och gick inte fram ordentligt. Missade i princip alla bytena så att de blev orena eller spända/korta för att jag inte kunde rida framåt ordentligt. Tyckte att jag själv red koncentrerat, men i efterhand så inser jag att jag är nog ”för koncentrerad” vilket gör att jag istället hamnar i en liten bubbla och blir passiv. Inte så bra. Tyckte dock att poängen var extremt hårda, det kändes som om den här domaren hellre fällde än friade om vi säger så.

Som tur var så var det ju bara på det igen igår och jag höjde procenten rejält (även om målet är högre ändå under året) – dock helt ok för att vara i början på säsongen och väldigt bra med tanke på fredagen. Dagarna emellan nu har jag ridit som om jag hade snott henne, full fart framåt alltså. Jag har varit lite för snäll hemma också märker jag, om hon spänner sig vid dörren så gör jag ingen affär av det, och jag menar inte att jag ska bråka med henne där, men kommer hon undan med att spänna sig och korta steget och vara tittig hemma så kan jag ju knappast kräva mer på tävling. Så nu får hon så lov och gå fram, no matter what! Detta ledde till ganska kraftiga diskussioner i söndags, men jag tror det var bra, här är en gräns som vi måste över, annars blir det inget av det hela. Kändes i alla fall som en stor skillnad igår, och så var det väl också lite lättare när det inte var några dressyrstaket på banan.
Två byten (åt det lätta hållet) var ganska bra, två byten var lite jämfota, men i alla fall inte efter bak så det får vara ok för att vara den här hästen.

Ny tävling väntar på fredag…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*