Treårstest med Bonnie

Veckans största händelse är treårstestet för Bonnie, som vi gjorde i måndags. Jag har varit ganska nervös inför detta, även om hon är en fin och väldigt okomplicerad häst, men galoppen har varit lite obalanserad. Hon har vuxit väldigt jämnt och är fin i kroppen, men jag tror helt klart att hon kommer ”blomma ut” ännu mer under ryttare, för hon har en bra ridbarhet och rör sig nästan bättre vid ridning än när hon är lös.

Egentligen ville jag göra allt själv, men jag fick ge med mig gällande att visa vid hand, eftersom det krävs att man springer även på fyrkantsspåret och det kändes lite väl tufft – i alla fall när hästen ska visas upp på rätt sätt samtidigt. Detta moment tog vi hjälp med, men all annan träning har jag, Marianne och Sofia hjälpts åt med och hon kändes väl förberedd.

Hoppningen gick nästan lite bättre än väntat tycker jag, så det var kul även om jag inte har tänkt hoppa något nämnvärt. I traven var hon lite spändare än vanligt så hon visade inte upp den riktigt så bra som hon kan tyvärr. Galoppen var dock bättre än jag hade förväntat mig.

Hon fick totalt 45,5 poäng vilket räckte till klass 1 som gångartstalang och det är vi väldigt nöjda med! Nu har hon fått sommarbete så hon får växa och återhämta sig en period. Det ska bli spännande att se hur hon blir under kommande år när vi kan börja jobba lite mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*