På tävling med Soya

I helgen har Soya gjort sin första start i MsvB, eller faktiskt sin första start sedan 2017. Med sin tidigare ägare har hon startat upp till MsvC, men sedan har hon haft föl och innan hon kom hit för ett år sedan var hon inte riden alls på två år. Det tar såklart tid att bygga upp henne igen, även om hon har en bra grund och en jättefin ridbarhet! När hon kom hit för ett år sedan så började jag såklart lugnt, och till att börja med orkade hon galoppera max en långsida när jag stod upp i lätt sits. Jag kan egentligen inte samla henne tillräckligt för MsvB, men jag tycker att det programmet passar henne bättre än t.ex MsvC som är mycket längre.

Hon skötte sig super på framridningen och på banan, men jag hade behövt lite mer energi och att kunna sätta mer tryck i henne – något som jag hoppas kommer med tiden! Tyvärr blev det lite spänt i en ryggning, och i sista bytet förekom hon mig och bytte före bak, vilket är synd eftersom hon kan byta riktigt fint. Nästa gång kanske jag kan våga inverka lite mer på banan. Oavsett är det kul att hon har fått komma ut och ”lufta sig” på tävlingsbanan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*