Programträningskurs

I helgen har jag haft en programträningskurs med några av mina fasta elever.
På lördagen började vi med fika och kort ”teori” kring tävling, samt ett ridpass med delar ur program. Vi red i två grupper, en LB-grupp och en LA / MsvB-grupp.

Till kvällens middag blev det grönkålspaj och en sallad av bl.a. rödkål, vitkål och granatäpple, samt kallrökt lax som tillbehör. Till efterrätt blev det semmel-kladdkaka. Recept på pajen finns längst ner i inlägget, på begäran. 🙂

På söndagen red vi också i två grupper på fm med fokus på ”framridning” inför programmet.
Efter lunch red alla igenom sitt program enskilt. Hästarna och ryttarna var superduktiga, så det var väldigt kul! Jag tror att alla var ganska möra efter helgens ridning, men peppade också, hoppas jag! Jag tycker det är kul med det här temat, eftersom det ”skärper upp” ridningen lite att öva program. Det kommer nog en till liknande kurs lite längre fram, eller i höst.

Lite bilder på alla fina ekipage:

Jessica och Anea

Anna och Caribo

Jenny och Ture

Ulrika och Cesar

Siri och Misse



Grönkålspaj

Jag lagar inte mat efter exakta mått, jag höftar lite så ni får bara en beskrivning här.
Jag är lat också så jag använder färdig pajdeg, i det här fallet hade jag glutenfri smördeg (som egentligen är godare).

Jag brukar inte ens förgrädda pajskalet, men det kanske är bra, det verkar ju dock funka ändå!

Fyllning:
Purjolök som jag steker upp i smör. Ca ½ stor purjo till en paj.
Grönkål som jag steker upp i olja eller smör och en klick honung. Grönkålen krymper en hel del, så du behöver typ en stor påse (200 g?) med färdigskuren, eller en rejäl knippa där du tar bort det hårdaste på skaften. Kanske lite salt och peppar också.
Sedan slänger jag ner det i pajskalet, smular ner en fetaost (vanlig storlek, vad nu det är, men ni fattar..), en näve valnötter och äggstanning (jag brukar ta 3 ägg och 3 dl mjölk, ev mjölk och grädde blandat). Högst upp tar jag en liten påse gratängost.

In i ugnen typ 30-40 min (?) i 225 grader. Passa att den inte blir för gräddad ovanpå och inte inuti, i så fall flyttar jag ner den i ugnen och sänker kanske värmen lite.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*