Årets första övernattningskurs

Hoppas ni har haft en fin trettonhelg! Här har det varit tvådagarskurs och både sol och snö. Min duktiga tisdagsgrupp hade gjort en egen bokning, och hästarna har gjort både byten, piruetter och trampat! Efter bra ridning blev det en, minst sagt, ordentlig middag, och lite väl sent i säng. Så kan det bli med mycket att prata om!

Här är lite bilder från kursen, samt recept på maten.

Köket är inte klart än, men med linneservetter och tända ljus så blev det mysigt ändå!

Efter ridningen blev det bubbel och tilltugg. Det här är en favorit hos mig – chips med creme fraiche, finhackas rödlök, dill och löjrom.

Såhär kul är det tydligen att gå ner och kvällsfodra. 🙂

Huvudrätten kom inte med på bild, men det blev kyckling och klyftpotatis med en vintrig sallad.

Kycklingen steker jag först i lite salt och peppar. Sedan får den bli klar i ugnen ihop med en stor burk creme fraiche, en stor sked (typ matsked) honung samt parmesan. Jag toppar kycklingen med citron-zest efter att den är klar i ugnen. Superlätt och jättegott!

Salladen består av rödkål (måste strimlas fint, gärna med mandolin), gröna, blandade blad efter tycke (sådana i påse) samt granatäppelkärnor. Nu hade jag på salt, olivolja och hallon-balsamico. När jag orkar steker jag rödlök (tunt skivad) i vanlig balsamvinäger och blandar i salladen, men nu hann jag inte det.

Efterrätten är enligt detta recept, fast jag skippade toppingen och lade på hallon istället. Blev väldigt sött annars. Det funkade såklart inte att bara ha den i kylen, utan jag stoppade in den en stund i frysen så den skulle lossna ur formen. Jag kan säga att nästan hela tog slut..

En kall, men fin ”helg” – fast det är ju inte helg. Men det känns så!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*