Dagens träningar

Idag var vi 9 st som tränade för Nina, inte dåligt. Jag har ridit tre hästar.
Anea kändes lite trött efter gårdagen men hon kämpade på bra med byten, arbetspiruetter och påbörjan till lite tramp. Där blir hon dock lite för spänd, men det är inget vi har tränat mycket på alls förut.
Quickan visade sina sämsta sidor och var seg och motsträvig. På ett sätt ändå bra, för det är ju problemen man verkligen vill ha hjälp med. Nina tyckte ändå väldigt bra om henne, hästen har verkligen kvaliteter men vi får väl hoppas att hon kan börja gå för egen maskin snart!
Obi var pigg och kändes väldigt fräsch. Både traven och galoppen kändes bättre än förra gången, mer ärligt och framme på handen. Tycker han är riktigt rolig att rida när han kommer igång!

Wirja, Braiton och Iffi var också med av mina lektionshästar, jag känner mig stolt över både ryttare och hästar, och det är roligt att se någon annan instruera ens egna hästar!

Nina är verkligen duktig och rolig att rida för, lite av en frisk fläkt bland alla seriösa dressyrmänniskor. 😉 Tycker också hon har ett trevligt tänk kring hästarna och kommunikationen med dem, att man måste ”in i huvudet” på dem och inte bara bli teknisk problemlösare. Hon är också väldigt förlåtande med att man gör fel, vilket gör att man också törs prova mer att ta ut svängarna. Precis vad jag behöver!

http://www.dressagebynina.se/sv  

I morse red jag även Caprice, och dagens största vinst var lastträningen – idag gick hon in i princip av sig själv på mindre än en minut. Har aldrig hänt mig förr! Hon kanske är sjuk?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*