Veckans ridning

Den här veckan ligger fokus på Dolle, som har tränat två gånger för Nina. I tisdags var han lite ”av och på” med kontakten (har just börjat rida på kandar), men idag var han riktigt fin på träning med fokus på MsvB-linjer. Jag återkommer med filmer när jag hinner. Tanken är att tävla snart så jag måste jobba på med programdelar och mer precision. Vi är inte helt samspelta i serien ännu, och det finns såklart massor att jobba på, men helheten känns bra, och framförallt känns han väldigt glad just nu! Det tar lite tid att hitta rätt med en ny häst, även med utrustningen, så jag har haft lite huvudbry.

Grodan känns starkare och jag tycker att jag kan höja kraven lite. Höger byte funkar bra, men vänster är fortfarande spänt. Jag kommer behöva jobba en del med den biten och ta mer hjälp av Nina, men just nu måste jag prioritera Dolle. Grodan har fått vattenträna igen också, vilket jag tror är ett riktigt bra komplement, samt att jag försöker få till fler uteritter med träning i lätt lutning för att stärka bakdelen. Här är det fortfarande mycket styrketräning som gäller.

Soya ska sättas igång långsamt nu och den här veckan blir det longering och promenader. Hon är förstås lite spänd / pigg och springig, men jag tycker ändå att hon rör sig väldigt bra. Kort klipp nedan. Hon är oskodd, har haft föl och är inte riden på ca två år tror jag, och ser ändå såhär fin ut! Ska bli spännande att se hur det går!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*