Summering av dagen

Har jobbat non-stop idag känns det som. I morse hade jag ett drop-in-pass och en privatlektion. Första lektionen fick jobba ganska självständigt. På privatlektionen med Wirja fokuserade vi på täta övergångar mellan galopp och skritt – inte det lättaste! Det syntes dock en stor skillnad på traven efteråt. Mer sånt arbete framöver!

Linn och jag red ut med Wirja och Quickan efteråt. Det gäller att ha en stabil ledarhäst när man ska rida ut med en fyraåring. Det var lite blåsigt idag så Q var ganska spänd till en början men i slutet slappnade hon av bra! Det var första gången vi red ut längs bilvägen och det är ingen favorit från min sida eftersom JAG är bilrädd efter att ha suttit på en häst som backade in i en bil, men Q skötte sig kanonbra!

På em har jag ridit Anea och Obi. Anea var fin idag igen – här har det hänt nåt! Det känns inte stadigt och 100% men emellanåt hittar jag både trav och galopp som är mycket bättre än tidigare. Just nu känns det riktigt roligt att rida henne. 🙂 Får vara väldigt noga med att lägga in många mikropauser, kanske ett halvt varv eller ett varv i skritt bara, men att jag inte nöter på för då blir hon lätt spänd. Lite samma sak med Obi – får engagera honom korta bitar och sedan vila. Jobbade mest med hans trav idag som i början av passet känns stötig och jobbig men när jag får honom att jobba genom ryggen och vila mer på steget så kommer det fram en riktigt trevlig trav. Måste stärka den nu bara…

Kvällen har jag ägnat åt att förbereda morgondagens kurs samt hålla en kurs i hur man longerar häst, vilket visade sig både välbehövligt och uppskattat. Jag ska skriva några fler rader om det framöver, men nu blir det dusch och sova!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*