Dagens ridning

Skön fredag! Skulle ha åkt och provridit en häst med Eva idag men det blev avbokat. Jag var inställd på att åka och stressade på, vilket gjorde att 15.00 kunde jag gå hem istället! Inte så ofta det händer.

Har ridit tre hästar idag, alla har känts fina idag!
Anea var riktigt avslappnad, galopperade bättre och kändes rakare och jämnare på båda tyglarna. Fokus på bytena idag, tycker det blir bättre och bättre även om det fortfarande är stor skillnad höger/vänster. Hade tänkt rida program men så kändes hon så fin så jag nöjde mig med ett kortare pass istället.
Obi fick träna programdelar ur MsvC. Riktigt duktig nu, väntar bättre och enkla bytena stadigare. Han känns dock lite ”trött” – han har väl börja använda lite andra muskler nu, så det blev ett ganska kort pass med honom med. Mycket fokus också på takten i både skritt och trav, om han spänner sig lite så blir det inte riktigt rytmiskt, gäller att hitta ett ”exakt läge” i traven där han bjuder jämnt på bettet.
Quickan har kommit på att hon är rödhårig. Hon har ju varit så himla snäll även om hon är lite seg! Nu har hon visst insett att det är ganska jobbigt det här och igår försökte hon i princip skaka av mig. Inga bocksprång direkt utan hon tvärstannar, kör ner huvudet och studsar lite. Tack och lov utan framgång. Idag var hon mycket lydigare även om hon gör några halvhjärtade försök att svänga åt fel håll. När jag får fason på henne så känns hon dock mycket starkare och bättre än förut – mycket bättre i formen, traven känns kanon. Så himla fin häst! Tror hon kan bli riktigt trevlig i framtiden.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*