Fina Anea

Anea är fortfarande i full gång och går numera som lektionshäst på heltid i verksamheten. I år blir hon 20 år! Jag har hängt ihop med henne i 13 år nu och hoppas det blir några till, men jag vet ju att hon är gammal så jag är bara tacksam för varje dag hon fortfarande ser så fräsch ut. Jag trodde inte att hon skulle anpassa sig så pass bra till det här jobbet, men hon är som klippt och skuren faktiskt. I början var det svårare för då var hon lite för känslig men nu har hon blivit lite ”lagom” och reagerar kanske inte lika starkt på alla signaler från ryttaren – däremot är hon fortfarande väldigt lydig och kan sin sak, vilket gör henne till en riktigt bra läromästare. Jag tror dessutom att hon tycker att det är skönt med lite lägre krav där hon får vara ”bäst i klassen” istället för att behöva överprestera, vilket hon ju faktiskt gjorde för min skull.

Jag rider henne fortfarande ibland, men då rider jag ut. Jag vill inte nöta på henne i ridhuset och alla hästar behöver variation, så jag brukar trimma lite utomhus istället, eller så tömkör jag henne. Jag behöver bara kolla att reglagen fungerar hyfsat, så då räcker det för oss med uteritter, på bilden från i måndags. 🙂

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*