Lucka 9: Förvänd sluta på volt

I den här övningen ligger fokus på förvänd sluta. I lucka 4 jobbade vi bland annat med tagen bakdel på volten, vilket innebär att man i princip rider sluta längs voltspåret.

Om man rider sluta längs långsidan i höger varv har man hästen ställd och böjd åt höger och bakdelen innanför. En förvänd sluta innebär att hästen är ställd och böjd åt vänster och med bakdelen kvar på spåret (i höger varv). Se bilden. Det innebär också att i höger (rättvänd) sluta är höger innersida och i vänster (förvänd) sluta är vänster innersida även om den sidan är mot väggen. Innersidan är alltid åt det håll hästen är ställd.

Eleonors Häst&Ridverksamhet - Ridlärare & Tävlingsryttare -

I den här övningen rider man förvänd sluta på volten, vilket alltså innebär att du rider hästen böjd och ställd ”ut från” volten, men fortfarande följer du voltspåret. Det här är gymnastiserande men också ett bra sätt att få tag på inner bak. Om du i höger varv rider förvänd, vänster sluta, så får du ”tag på” höger bak. (Som då egentligen blir ytter bakben!) Om du sedan ställer om hästen i nacken igen åt höger så har du en bra möjlighet att aktivera höger (nu inner) bakben lite extra. Du kommer också åt en utskjutande ytterbog på köpet.

Untitled

Lycka till!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*