Tävling med Grodan!

Igår fick Grodan äntligen åka på tävling igen. Senast var i maj 2019. Efter det har hon varit mer eller mindre konvalescent pga flera små skador som tillsammans har varit rätt knepiga att få ordning på. Vi är inte klara ännu, men det är på god väg. I vintras skrittade vi bara på hårt underlag vid hand en period, så jag är jätteglad över att hon klarade två träningar och en tävling förra veckan. (Jag hade dock inte åkt iväg för att träna två dagar i rad, men nu var det ju hemma.)

Vi var på Wallstanäs och red en MsvC1. Hon är kvalad till MsvB redan men jag har ju inte kunnat träna på den nivån och jag behövde verkligen en check på hur vi ligger till just nu. Jag får väl erkänna att det är lite jobbigt att åka iväg när man har haft ett långt uppehåll, men nu är det avklarat. Resultatet blev 67,38% och en fjärde plats. Det viktigaste var dock att hon verkade tycka att det var kul och att jag hade en bra känsla både på framridningen och på banan! Det blev en miss i en travökning, annars var hon väldigt lydig. Sedan är det fortfarande massa jobb kvar med att få bättre takt / steglängd och att hon inte blir för kort i övergångarna (domaren poängterade dock att övergångarna var bra, men jag tycker att hon behöver släppa mer igenom i ryggen där). Jag tror också att jag kan satsa lite mer på kvalitet i galoppen, men nu kändes det viktigare att rida på säkerhet och ”ta sig runt”. Jag är i alla fall jätteglad att det gick vägen! Håll tummarna nu för att hon fortsätter framåt. Nu får hon dock vila en vecka, för jag har känt att hon börjar bli lite trött bak jämfört med för två veckor sedan, och jag törs absolut inte tipp över med henne åt fel håll nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*