Träning med Cesar och Grodan

Måndag – tisdag var Karin Öljemark här och höll träning för mig och mina elever. Jag försökte hinna sitta mer och lyssna lite när de andra red också för att få med mig lite tips till hur vi kan jobba vidare.

Själv red jag Grodan och Cesar båda dagarna. Grodan har känts rätt bra sista tiden, även om hon fortfarande lätt blir trött bak. Dock är ryggen fin och gaffelbandsskadan verkar under kontroll, så nu är det ”bara” höger bak att tampas med. Fokus med henne var längre steg, mer påskjut, men lugn takt. Galoppen känns bra – ridbar och reglerbar och hon bär sig fint. Traven blir fortfarande hastig men ibland hittar vi något och då känns det inte så dumt ändå. Vi red lite vägar ut MsvC och en del saker är klart bättre nu, och en del är lite rostigt. Hon orkar väl egentligen inte några ordentliga travökningar än t.ex, men jag har ju inte varit i närheten av att kunna tänka på det ens den senaste tiden, så det kommer nog igen. Jag är i alla fall glad att hon fixade träning två dagar i rad utan att kännas trött – stort steg framåt!

Nedan är ett kort klipp från galoppen. Hade gärna visat mer men filmerna är för dålig kvalitet på så det är ingen mening att dela. 😉


Cesar har inte varit med för Karin tidigare. Vi jobbade endast med grunderna – takt och form. Och det är ju det han har svårt för – krumelurerna kan han ju… Han måste bli starkare i sin core för att kunna bära rätt, och även han behöver få längre steg och inte bli för kort bak. Det vi gjorde nu har jag ju jobbat på, men kanske inte riktigt så konsekvent. Störst ”läxa” blir att vara ännu mer stilla med handen och verkligen ge stöd så att han nästan ”tar bettet”. Han kan ju vara lite joxig med formen även om han kröker på nacken snällt. Men som ni vet så är det inte det som räknas. 😉

Jag hoppas jag kan få hit Karin någon mer gång i höst. Det känns bra att träna lite ordentligt två dagar i rad! Hoppas ni andra också fick med er bra saker. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*