Vilken vecka…

Så var den här veckan ”slut” – fast helg betyder inte vila för alla. Veckan har varit ganska intensiv måste jag säga.
Måndag: Ridning av fem hästar, kontorsjobb samt åka iväg och hålla lektion i Brottby (på utebana i snö, visserligen en solig och fin dag men glad över mitt ridhus!)
Tisdag: Ny häst ankom. Red bara två själv, sedan iväg till Mads för att titta på träningar (har typ 9 st kvar nu att hinna titta på innan 5 mars…!) – ingår i C-tränarutbildningen.
Onsdag: Red fem hästar, haft några privatlektioner och sedan iväg med Eva för att provrida en ny häst åt henne. Håller tummarna för att den går igenom besiktningen!! Riktigt trevligt sto, ganska stor visserligen, men bra bärighet och jättetrevligt psyke.
Torsdag: Städa hela huset inför stundande helgkurs. Besök på kommunen för att tjata om slutbeviset. Veterinärbesök med tandraspning mm. Träna program med Anea – som faktiskt känns mycket bättre nu efter att blivit behandlad med laser (aldrig provat förr) – kan inte vara bara en slump. Hon känns mycket mer positiv och arbetsvillig, inte alls lika stark och mycket mer igenom i ryggen. Om det nu gav så bra resultat på en behandling bara så är det ju fantastiskt!
Fredag: Drop-in på morgonen med fina hästar! Handla mat till kursen. Susanne har varit här och fotograferat övernattningsrummen och ”home-stylat” dem lite extra (ni kommer få se bilder så småningom) – tänkte jag skulle göra en broschyr inför sommarkurserna. Blev superfint! Tänk att jag bor i ett så fint hus. 🙂
Har ridit fem hästar idag med, känner mig verkligen effektiv. Börjar känna resultat på dem nu när jag har ridit lite mer en period. Iffi gjorde sitt bästa pass på länge idag, hon kom ordentligt loss i ryggen. Det är ganska mycket jobb att upprätthålla en god nivå på hästarna ridmässigt, men jag begriper inte hur jag skulle kunna hålla vettiga lektioner annars. Det gäller verkligen att hålla dem ”up-to-date” på hjälperna och att hålla dem hyfsat lösgjorda – det är verkligen inga robotar som håller samma standard som de hade från början. Ridning är färskvara!

Vi har två praktikanter här nu under tre veckor, från Berga Naturbruksgymnasium (http://www.bergagymnasium.se/), där jag själv gick en gång i tiden. Kanonbra med lite extra hjälp! Saknar faktiskt den där tiden lite ibland, vi hade verkligen tre roliga år där när vi gick på gymnasiet! (Nu önskar jag att jag kunde lägga ut roliga bilder på mig när jag rider travare och nordisar – vi var inte så kräsna – men tyvärr var inte digitalkameran uppfunnen då, jag är ganska gammal nämligen)…

Nu väntar en tvådagarskurs lör-sön!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*