Teori-tillfälle nummer ett

Tisdag 25 februari är årets första teoritillfälle, istället för ridning. Alla som rider på fast plats är välkomna, jag vill dock gärna ha in anmälan på vilka av er som tänker komma.
Tid: 18.00-20.00
Plats: Uppe i mitt hus

Helena Starkenberg kommer att hålla i detta teoritillfälle.

Temateori Bålträning för ryttare

Som ryttare är en stark och stabil bål viktig för att ha en god kroppskontroll, balanserad hållning, stabil sits och effektiv inverkan. På denna temateori kommer du att få tips på en rad effektiva övningar för att stärka din bål och förbättra din bålstabilitet. Fokus kommer att vara på hur vi med hjälp av funktionell styrketräning via enkla redskap såsom pilatesbollar, gummiband, balanskuddar, foam roller etc kan stärka samt bli mer liksidiga i vår bål – kroppens kärna.

Det kommer att bli teori blandat med praktisk träning. Vi kommer att inleda med en kort introduktion om bålens anatomi och funktion samt om bålträning, varför det är viktigt för oss och olika sätt att träna bålen. Du kommer även få möjlighet att via några ryttartester testa din bålkontroll, stabilitet och liksidighet samt uthållighetsstyrka i bålen.

Därefter går vi igenom träningsövningar för bålen med mycket fokus på teknik för genomförande. Vi avslutar sedan med en cirkelträning med bålövningar där du direkt får praktisera de övningar vi har gått igenom samt få feedback på teknik utifrån dina individuella behov. Du kommer också få möjlighet att ställa de frågor du har (både mer generella frågor under temateorin samt mer specifika frågor efteråt).

Samtliga övningar går att anpassa så att du kan träna efter din egen dagsform och förmåga. Lämplig klädsel är bekväma träningskläder som du kan röra dig obehindrat i samt ev träningsskor för inomhusbruk. 

(För mer info om träning för ryttare, se gärna www.ryttarform.se.)

Välkomna!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*