Dagens ridning

Trodde aldrig att den här dagen skulle gå ihop! Började vid sju med utsläpp och mockning. Red Caribo vid nio, en ”check” bara på ca 20 minuter för att se att han var på hjälperna. Han behövde gå fram lite bättre men annars var han fin. Efter det hade jag en lektion med Jenny och Dario. Han var riktigt fin idag så det var roligt! Under tiden värmde min stalltjej upp Rocky så att jag bara kunde sitta upp och känna på honom en kvart ungefär. Jag måste erkänna att jag har ridit honom väldigt lite, men jag är jätteglad över honom för han har blivit starkare ”bara” av att gå lektioner. Är så nöjd med den hästen, lätt att hantera, gullig, lydig och okomplicerad.
Nästa på tur var Gloria. Hon har varit lite kortare i steget ett tag, men ändå känts rätt okej, ända till förra veckan då hon blev istadig och inte gick att ta i. Jag har känt att hon har varit lite spänd i överlinjen, men inget uppseendeväckande förrän då. Det visade sig att hon hade hakar på tänderna som behövde åtgärdas. Nu är det fixat och idag var det inga problem att rida mer framåt igen! Skönt att det var något enkelt!

Efter lunch red jag Don Mistral för andra gången. Jag har longerat två dagar och ridit två dagar, så att han ska få en mjukstart. Han var lite spänd idag, men vi har grävt och fixat utanför ridhuset med maskiner, så det var inte så konstigt. (= Mycket ljud.) Jag tror / hoppas att han ska funka här, för han ger en fin känsla och ”borde” vara en sådan häst som många tycker är kul att rida.
Grodan har jag tömkört och hon verkade uppskatta det. I ”vanlig ordning” har det trasslat lite där. Jag får nästan skriva ett separat inlägg om henne…
Anea är under igångsättning efter lite jullov. Det är inte jättekul att sätta igång henne när hon har vilat, men idag var det bättre. Hon blir rätt stel (minst sagt) av att inte ridas igenom, men idag tyckte jag att hon kändes finare igen.
Boromir gick en lektion och han skötte sig bra och fick öva lite på förvänd galopp. Sist ut för dagen var Zalmiac. Det var länge sedan sist men han kändes riktigt fin. Nu har han fått börja byta lite i serier! Ellinor har gjort ett jättebra jobb med honom. 🙂

Jag tror att jag kommer att somna ovaggad ikväll. Men jag gillar egentligen sådana här dagar bäst, jag får någon slags adrenalinkick av det… 🙂

Har inte hunnit ta någon bild idag så Rockys (avbitna?) öron får stå för dagens bild..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*