Bra saker i november

I år har jag bestämt mig för att försöka gilla november efter bästa förmåga, istället för att deppa över mörkret. Varje dag har jag lagt ut något positivt på Instagram för att hålla mig själv på gott humör, och det hjälper faktiskt. Förutom att jag blir trött av mörkret, så blir jag ofta nedstämd såhär års och har svårt att motivera mig, men i år har det faktiskt känts lättare. Så det kanske hjälper att gå in i det med en annan inställning? Framförallt så tror jag att det är viktigt att bara acceptera att man är trött, och kanske försöka vila mer istället för att bara köra på som vanligt. Det är väl lättare sagt än gjort, men man kan ju försöka i alla fall. Nackdelen med att driva eget är att man aldrig kan stänga ner helt, men fördelen är ju ändå att jag själv bestämmer hur mycket jag ska göra under en dag. Nu är stalljobbet tyngre med lera, skitiga hästar, mer mockning pga kortare hagtid etc, men å andra sidan behöver jag inte klippa gräs och ta hand om trädgården så då får jag ”vila” från det. Tävlingarna är slut för säsongen så det blir en naturlig paus även där. Nu har jag inte tävlat jättemycket i år, men i alla fall 9 starter, plus att jag har dömt förstås, och det är ju alltid mest intensivt under sommarhalvåret.

Att ha egen gård gör faktiskt årstidsväxlingarna tydligare även om vi inte är bönder. Jag uppskattar årstiderna betydligt mer nu sedan vi flyttade hit. Det känns som om vintern är en ”viloperiod” och sommaren mer intensiv. Och jag tror att det är så det ”ska vara”. Läste det här inlägget i morse och tyckte det var en sådan bra tanke!

Nu är i alla fall november snart slut. Jag tänker ta fram adventsstjärnorna idag för att hinna innan helgen.. Lite fusk får vara ok tänker jag. Imorgon ska jag till SIHS och titta på dressyren och ha en ledig fredag och i helgen finns även tid för att träffa lite vänner – samt jobba och ha kurs. Sedan börjar december och det är alltid lättare eftersom jag älskar julen! Nu hoppas jag bara att prognosen stämmer så att det blir kallare (och kanske lite snö?). Trots allt så är inte lera det bästa jag vet…

Man får försöka göra november så mysigt man kan, med tända ljus, bastu och brasa t.ex…

Läsa böcker passar också bra nu, inte bara på sommaren i solstolen. Ska försöka läsa mer i vinter!

Varm choklad eller glögg är också en bra mysfaktor.

En fin kväll (snarare eftermiddag) med Cesar. Jag är tacksam över att jag i alla fall får jobba ute och kan ta tillvara de korta dagarna!

En liten solglimt såhär års gör en förstås löjligt glad…

Sanningen om november ser vi dock i denna avslutande bild. Men jag försöker göra mitt bästa att ignorera detta. Ingen idé att gnälla över det helt enkelt.. Men ja, jag längtar efter snö!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*