Dagens ridning

Idag har jag inte haft några lektioner, så istället är alla hästarna motionerade under dagtid. Jag rider igenom alla lektionshästar regelbundet, men försöker också variera med uteritter och tömkörning så att de ska få variation.

Dario fick ett lätt pass på töm idag. Han fick massage i lördags så det är bra med lite lätt träning efter det. Jag tycker att han såg mer avslappnad ut efter massagen, så det var väldigt bra!
Rocky fick ett joggpass i ridhuset följt av en kort stund ute. Han behöver fortfarande en del grundjobb för att komma in i verksamheten, och går därför inte lika många lektioner som de hästar som är vana vid jobbet.
Grodan red jag i ridhuset. Hon går fortfarande bara lättare pass (se tidigare inlägg) med stora volter och raka spår och fokus på ärlig bjudning och sug framåt. Jag galopperar gärna en stund i lätt sits för att hon verkligen ska kunna arbeta med ländryggen utan att jag sitter och ”tynger ner”. Ingen samling ännu utan bara lösgörande jobb. Nu hade hon vilat två dagar och jag var rädd att det skulle göra att hon blev spänd i ryggen, men jag tycker ändå att hon var fin, skönt! Det är jobbigt om hon måste hållas igång exakt varje dag för att fungera, och nu gäller det att hitta en bra balans mellan vila och träning!

Efter lunch red jag ute på åkern på Boromir. Lite variation från ridhuset men ändå möjligt att jobba på böjda spår etc.
Caribo och Cesar fick skritta ut tillsammans. Cesar kändes fin och Caribo såg avspänd ut, så det var en bra tur, även om den blev lite kort. Men man får skynda sig nu när det blir mörkt så fort!
Qurre fick gå ett kort pass med min stalltjej som blev longerad idag, så att hon fick öva sitsen.
Sedan hann jag (med andan i halsen) skritta ut på Anea med månen som lampa. Det var i sista sekunden och då satt jag upp 16.30! Den här tiden på året alltså… Men man blir klar snabbare i alla fall, alltid något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*