Helg på Lotteräng

Den här helgen var minst sagt intensiv…
På fredagen hade jag en eftermiddagskurs, så under helgen har jag inte haft någon kurs pga att jag behövde den här helgen till att döma och tävla själv.

På lördagen hade jag en privatlektion på morgonen och efter det åkte jag till Lotteräng och dömde LB3, final i Allsvenskan. Lotteräng är bara en kvart bort, så det är väldigt smidigt att döma och tävla där! Vi dömde på tre eftersom det var en final, och jag tycker att vi på det stora hela var väldigt jämna. Det är alltid någon som sticker ut, men många hade vi på nästan samma % eller bara en liten diff, så det kändes bra!
Efter det åkte jag hem och tog in hästarna, och red Grodan. Tanken var att hon skulle tävla på söndagen, men hon känns så himla trött tyvärr. Hon verkar få sådana perioder, och jag tycker att det är viktigt att inte ignorera det, så nu får hon vila några dagar sammanhängande så får vi se. Hon har tränat ett par lite tuffare pass sista två veckorna, och verkar behöva återhämta sig.

Synd, såklart, för jag vill gärna att hon kommer ut något mer innan sommaren. Och jag själv behöver verkligen komma igång lite mer igen. Men Marianne föreslog att jag skulle åka med Gloria istället, så vi bytte häst i sista stund.

Söndagen gick i ett.. Jag hade stallet själv, så efter utsläppet så gjorde vi i ordning Gloria och åkte med henne till tävlingen. Det regnade hela förmiddagen och under sista delen av framridningen så öste det ner. Det var lite knepigt att hålla fast tyglarna som bara gled…! Men det gick bra ändå. Jag är jättenöjd, speciellt eftersom jag inte ens hade ridit henne dagen innan (vi bytte häst vid 20.00 på kvällen). Vi hade några små missar eftersom vi inte var helt synkade, och hon drar på lite högt tempo ibland och tycker att hon kan själv, vilket gör att jag får hålla igen lite, men vi fick 67,5% och det blev en andra placering. Snubblande nära en vinst (0,3%) så lite surt med de där missarna, men är såklart ändå väldigt nöjd med den prestationen!

Efter avslutad MsvC satt jag kvar med domaren i MsvB för att lyssna och lära mig eftersom jag sannolikt kommer att döma upp som MsvB-domare i år. Måste alltså förkovra mig. Det var en ganska kort klass så det passade bra.

Väl hemma hade jag mockning och insläpp kvar samt en privatlektion. Och eftersom jag hade kvällsfodringen så passade jag på att motionera några hästar också istället för att gå hem emellan. Skrittade ut på Caribo, tömkörde Dario och jobbade Boromir en stund vid hand. Även om det blir korta pass på ca 20 min så är syftet mest att checka av hästarna och kolla att de är lydiga / lösgjorda. De rids såpass mycket så jag behöver inte lägga så långa pass, det är viktigare att göra det ganska ofta.

Ja, det var min helg. Inte mycket vila, och inga pauser alls (med tanke på tidigare inlägg)… Och veckan som kommer ser också rätt fullmatad ut. Men nu är det inte så långt till sommaruppehållet, så jag jobbar på. Något stressad dock över att jag inte vet hur jag löser sommaren riktigt.
Jag kommer behöva extra förstärkning i stallet, så om ni vet någon kan ni säga till. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*