Dagens ridning

Jag har inte kunnat rida så mycket som jag önskat idag för jag är fortfarande ganska trött efter måndagens magsjuka… Mår bra nu men man blir ju inte så pigg när man inte har kunnat äta!

Iffi och Nogge har jag bara longerat idag, men ibland är det ett bra komplement tycker jag, det är ett bra sätt att få hästarna att slappna av i ryggen utan en ryttare som ”stör”. Det gäller ju dock att inte longera för ofta eftersom det sliter mycket på hästen att gå för mycket på böjt spår.

Wirja satt jag upp på med en snabbis i samband med en lektion. Hon känns ok men börjar nog bli lite lång, har inte ridit henne på länge (dåligt samvete!) så nu måste jag ta tag i det.

Anea och Braiton red jag och Linn ut på. (Det var sol en liten stund!). Anea känns riktigt avspänd just nu, det är skönt. Får hoppas det håller i sig i morgon i ridhuset också.

Obi har jag ridit lite åt Helena idag. Han var riktigt duktig och gjorde galoppslutor, byten, stora galoppiruetter och trampade lite. Jag blev glatt överraskad över att han var så arbetsvillig för det var ett tag sedan han fick göra så mycket ”krumelurer”. Kul!

Linn fick rida Caprice som inte har gått på typ en vecka pga en hovböld, och med tanke på det såg fin ut men var kanske lite i piggaste laget. Hon har dock verkligen börjat trava bättre, Linn kunde göra lite lägningar i slutet av passet så det känns kul. Nu får vi försöka fortsätta utveckla den traven under vintern!

Dagen avslutades med träningar på Oppgården. Nu blir det, i vanlig ordning, sen middag.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*