Dagens ridning

Jag hade tänkt rida fler idag än vad jag hann, eller orkade snarare, förkylningen släpper inte! Nu har jag ont i öronen och igår blev jag andfådd av att sopa stallet.

Anea skrittade ut idag ihop med Braiton och Linn. Jag provade att sätta på vikter på bakbenen på henne idag (sitter i en strykkappa ungefär). Meningen är att hon ska behöva ta i mer med bakbenen, men det gäller ju då att det är i skritt (trav när man har vant in dem) och på fast underlag, samt ej för länge. Jag vet inte om det var inbillning men hon kändes ”stadigare” i bakdelen och inte så vinglig som hon kan vara. Tänkte att jag kan använda vikter på några av hästarna en period en eller ett par dagar i veckan – utvärderas efterhand! Jag är visst helt inne på ”hjälpmedel” nu, men jag tycker det är intressant att se hur man kan träna hästarna på ”nytt sätt”.

Iffi kändes bra idag. Jag tycker framförallt att galoppen har blivit bättre på sista tiden, hon är mer avslappnad och gör bättre fattningar – även på lektion.

Caprice hade jag tänkt rida, men det kändes som om det räckte med att Linn red ett lösgjörande pass. Jag tror (konstigt nog?!) att Caprice är lite trött just nu. Hon har börjat använda bakbenen mer på sista tiden och galoppen är mycket bättre så det kanske inte är så konstigt om hon blir trött av att arbeta på ett bättre sätt. Linn fick jobba även lite förvänd galopp, och den ser också stadigare ut även om hon vill öka tempot i den förvända en aning.

Soya rider vi inte ännu, utan idag har vi longerat. I måndags longerade vi med en longergjord och idag med sadel. Själva longeringen gick bättre idag – hon bjöd mer framåt och höll voltspåret bättre, men hon reagerade lite på sadeln genom att knipa lite och ”dra in” bakbenen och spänna ryggen. Linn får börja hänga på henne när hon kan trava och galoppera lugnt på linan hade jag tänkt.

Sedan har jag varit iväg och haft lektioner samt provridit en till häst. Trevlig, rolig att rida, men frågan är om han är för stor…. Tänkte prova en gång till nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*