Riktigt lång dag

Den här dagen var minst sagt utmattande. Och egentligen hade jag massor kvar att göra (såklart) – det är en del jag vill hinna före midsommar och innan semestern… Men man får väl vara glad för det som blir gjort och inte sörja det som inte blir gjort. Hade dock velat göra mer av saker som leder framåt istället för att släcka bränder hela tiden.

Började i alla fall dagen med något bra / roligt och förhoppningsvis positivt på (mycket) lång sikt! Anea var ju på en kontroll på Lövsta i fredags, där man konstaterade att allt såg okej ut och de sprutade igång en brunst. Hon har aldrig visat tydlig brunst (tack och lov kanske) så då får man ”fuska”. Idag skulle vi bara kolla läget igen (trodde jag), men hon var ju superbrunstig (vilket jag redan hade sett, för hon har gnäggat efter andra hästar och betett sig som en hingst snarare..). Med andra ord kunde vi köra på redan IDAG och då kan man inte stå där och tveka. Hade ju inte ens bestämt hingst till 100% men nu blev det Bon Coeur (jag skriver ett eget inlägg om det) och hon är alltså seminerad idag. Nu finns ingen återvändo – såvida det inte tar sig förstås och den risken finns ju.

Anea fick stanna och jag åkte hem och red två hästar. Sedan hade jag en tid hos veterinären för Grodan efter lunch, så Marianne var snäll och hämtade Anea åt mig. Tack! Inget allvarligt med Grodan, men som ni vet har jag haft funderingar på om hon var öm i framhovarna efter den där skoningen som hon reagerade på, plus att hon drog av sig en sko häromdagen och då markerade hon. Det var bättre nu, men hon var lite ”tassig” så hon fick lite hjälp med det idag. Det känns skönt att ha kollat inför en kort vila och så kan jag rida som vanligt efter min semester om planen håller. Nu vill vi ju igång och träna igen!

Sedan var det bara hem och vända för att åka och hämta Qurre på Mälarkliniken där han har stått sedan igår. Dagens tråkiga projekt… Han är jättehalt och vi vet fortfarande inte varför. Först trodde de att det var en stengalla så han stod med gips en vecka utan någon förbättring. I fredags åkte jag in och då reagerade han på böjprov och blev behandlad i kota och hovled. Dagen efter var han ännu mer halt… Första tanken då är att något har gått snett vid behandling och att leden skulle vara infekterad, men det verkar inte vara problemet – de har kollat detta och han är inte svullen eller har feber som de brukar få då. Han är röntgad och det verkar inte vara en spricka. Hoven är visiterad och han reagerar inte på det, men han har puls, vilket skulle kunna tyda på en hovböld, men om det är det så går den inte att lokalisera. Vid böld kan de bli superhalta men det är inte ”farligt” så jag hoppas ju fortfarande på det. Nästa steg är att göra en magnetröntgen för att kolla ligament / mjukdelar, men det kostar 12.000 (!). Nu vet jag inte om försäkringsbolaget täcker det, så det får jag veta imorgon och nu är han hemma igen och linkar fram. 🙁 FAN säger jag bara. Jag kanske måste avvakta lite, för jag har inte lust att betala 12.000 om det är en böld – men samtidigt så vill jag ju ha ett besked! Håll tummarna för att det bara är en elak böld.

Jag hann precis hem till kvällens lektion med markarbete, och den gick bra – hästarna var fina, men jag är helt slut nu efter att ha åkt fram och tillbaka hela dagen kors och tvärs. Det får bli ett eget inlägg om Anea-projektet!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*