Sammanfattning av rid – och yogakurs

Här kommer en  ordentlig sammanfattning efter helgens kurs! Det var en kurs med tema ryttarens sits och inverkan, i kombination med yoga för att öka rörlighet och kroppsmedvetenhet. Helena Starkenberg som driver Yoga Blue Zense höll i yogan och var också med och red. Det var ett roligt och givande upplägg både för ryttarna och oss instruktörer, och det blev också bra resultat av att vi verkligen fokuserade på detaljer och hann prata igenom korrekt position / hjälpgivning mm.
Första dagen inledde vi med ett ridpass i grupp där ryttarna mest fick ”komma igång”, hitta hästarna och positionen i sadeln. Jag brukar vara noggrann med att man sitter mitt över och hittar jämnvikt i sadeln. Efter ridningen blev det ett pass yin yoga hemma hos mig (tur att man bor stort!). Denna typ av yoga fokuserar på stretch av bindväven och man håller varje position i ca 3-5 minuter. En bra form av avslappnande yoga som nog gjorde att alla sov gott sedan!
Mat är ett viktigt inslag (det har ni nog märkt)! På fredagen blev det halloumiburgare med små potatisar från egen skörd. Till efterrätt en sommarpaj av blandade bär.
Dag två inledde vi med sitsträning på lina, ca 30 min enskilt. Det här är bra dels för att man som ryttare hinner fokusera mer på sig själv, och jag hinner också se mer detaljer som annars är lätt att missa.
Lunch åt vi på Nut House, som bjuder på både god mat och en härlig miljö!
Andra passet yoga kunde vi köra utomhus, det var extra skönt tycker jag! Blir en extra dimension på det hela. Det här var ett mer fysiskt pass med fokus på core och det är ju viktigt för ridningen. Vi red direkt efter det här passet och det var nog bra, för alla var avslappnade och också väl uppvärmda!
Lite bubbel innan lördagens middag, som bestod av hemodlade rotfrukter, sallad, bondbönor och eget lammkött.
På söndagen blev det två pass ridning och därefter avslutade vi med lunch. Första ridpasset fokuserade vi på korrekt handställning, och andra passet blev det ridning utan stigbyglar – ett givet inslag på en sitsträningskurs. Jag var dock snäll som sparade det till sist. 😉
Tre av deltagarna efter avslutad kurs.
Avslutningsvis ett fint omdöme som vi fick på Instagram.
Ni som blev sugna kan kolla in nästa kurs på hemsidan. Vi har bokat en helg i november med exakt samma upplägg. Troligen kommer dock båda yoga-passen då hållas inomhus… 🙂

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*