Duktiga hästar idag!

En rolig måndag idag. Har haft några privatlektioner idag som gick bra, framförallt guldstjärna till Helena och Farbror Obi 21 år, som fick till lite piaff idag. Man får passa på när han är lite på hugget som han var idag!

Själv har jag ridit några hästar samt tömkört Affe. Jag har inte tömkört på flera år eftersom jag anser att jag ”inte kan” och ofta tycker att jag kommer åt hästarna ganska bra vid longering så jag har inte riktigt ansträngt mig. Men Affe ville slinka undan vid longeringen i övergångarna, så jag kände ett stort behov av en yttersida. Ingen jätteproffsig tömkörning kanske, men jag fick tag på honom bra och han kom till fint jobb! Kanske så att jag måste skärpa mig med den här biten. Men som vanligt tänker jag om många saker (långa uteritter och hoppning för det mesta) att ”det här måste jag göra oftare” och sedan har jag ändå svårt att hitta tiden. Men i det här fallet ska jag prova imorgon igen.

Två hästar har varit extra duktiga idag. Grodan tog i lite extra och vi nosade lite på öppna, vilket vi gjort ytterst lite. Jag provade också förvänd galopp åt båda håll, vilket hon blev väldigt spänd av förut. Har bara testat en båge på långsidan vid enstaka tillfällen. Idag klarade hon en kortsida i båda varven, utan spänning, omslag eller tempoökning! Med andra ord en stor förbättring av hennes styrka.
Zigge får också högsta betyg idag. Jag har inte ridit honom alls på två veckor tror jag. Han har bara gått lektioner och sett fin ut. Idag satt jag upp efter min elev på kvällen, bara för att känna lite på honom så jag vet status. Han var superfin! Lite svårare med kontakten som var lite av och på, men annars kändes han starkare och väldigt påverkbar. Det absolut roligaste var att han bytte galopp åt båda håll! Inte rent, men på hjälpen, och det är gott nog. Har inte bytt mycket alls, eftersom han inte har känts stark nog innan. SÅ glad att han var så ridbar ”trots” att jag inte har ridit själv. Bra jobbat av mina elever också. 🙂Duktigt ekipage idag! (Snott en gammal bild av dig, Helena)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*