Gårdagen

Igår var en bra jobb-dag, där allt flöt på så som jag hade tänkt. På förmiddagen red jag en kort stund på Fantasi och hon kändes fin. Har inte ridit henne på länge, så blir glad att hon ändå känns mjuk och ridbar direkt när jag hoppar upp! Iffi och Affe red vi ut på, vilket verkade uppskattat – särskilt av Affe som bockade lite i galoppen. Gulligt om det inte går överstyr, men han skulle aldrig göra det för att slänga av eller så utan det var en glädjeyttring. Även Calle reds ut av en elev. Jag försöker få ut hästarna en dag i veckan, men ibland går det inte – särskilt svårt är det under vintern såklart. Det är viktigt att variera träningen, både för hållbarheten, men även för att hålla hästarna motiverade!

Sofia red också en kort stund på Qurre. Normalt sett brukar jag inte rida första dagen, utan kanske longera dag två t.ex, men nu uppfattar jag det här som en lugn häst och han hade inte heller en lång resa hit eller så. Han skötte sig faktiskt hur bra som helst, och såg bättre ut nu än när Sofia var med och provred honom, så det var ett bra betyg!

På eftermiddagen kom Nina hit och jag tränade med Anea och Zigge. Båda var fina! Anea kändes mjuk och okomplicerad och väldigt påverkbar. Vi har ju haft två lite lugnare veckor efter tävlingarna och hon verkar ha mått bra av det. Ska jobba vidare med att hon är framme för skänkeln hela tiden – nu är det lite ”av och på” även om helheten känns väldigt bra.
Zigge var också fin och mer igenom än tidigare. I måndags fick jag tyvärr ingen bra känsla alls, han var spänd och uppvarvad redan i stallet av någon anledning. Igår var han dock bra från start och jag kunde rida i en rundare form och lugnare tempo än jag kunnat innan. Han är lite lurig för han går gärna avknäppt och krullar ihop sig, men det går inte bara att ”ta upp huvudet” för att lösa problemet, utan det handlar ju om att han ska ta skänkeln. Nu kunde jag rida i en rund och bra form med kontakt och bra driv bakifrån, vilket kändes bra.

Ja, det var min onsdag det. Grodan fick vila. Måste hitta en annan sadel så hon får ta det lite lugnt tills det problemet är löst. Tänker att vi rider ut eller longerar så det inte blir så höga krav på henne.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*