Heldag på Strömsholm

Igår var jag på ridlärar-fortbildning på Strömsholm hela dagen. Denna gång var temat ridlära med Bo Tibblin. Det mesta var repetition, men det är alltid bra att fräscha upp minnet lite. Vi började på sal där vi bl.a. pratade om utbildningsskalan och lite kort om upplägg under lektioner, saker som är viktiga att tänka på. Efter lunch var vi i ridhuset och tittade på tre ekipage och lite grundläggande övningar på olika nivåer.

Jag måste erkänna att det snabbt blev ”träning av ekipage” och att förbättra hästen, snarare än ”ridskole-tema”. I mitt fall gör inte det så mycket eftersom jag inte riktigt tycker att jag jobbar på ”ridskola”, men det hade kanske varit bra att knyta ihop det med mer betoning just på ridlektion på ridskola, och inte träning av ekipage.

Lite nya tankar har jag med mig, eller snarare nygamla. Det är alltid bra att komma hemifrån lite och framförallt träffa ”kolleger” och även gamla klasskompisar från hippologen som jag inte har träffat på länge. Jag samåkte med Nina Latumaa och det var inte direkt problem att få tiden att gå, vi pratade i princip i munnen på varandra hela vägen både dit och hem…. Tror nästan det var bilresan som var roligast på hela dagen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*