Anea just nu

dsc_6908Nu verkar Anea komma igång mer och mer efter att knappt ha blivit riden på hela hösten ordentligt. Jag har fortfarande inte bestämt riktigt hur jag vill göra med henne framöver. Just nu har jag använt henne lite mer som lektionshäst och för tillfället fungerar det väldigt bra, men det skulle inte gå att ha henne så på heltid. Tror att hon behöver ridas igenom oftare än de andra för att fungera på lektion.

På ett sätt är det ganska skönt att inte ha några mål för stunden. Och faktum är att jag har mått bra av att ha en paus från henne. Nu känns hon fin och ganska okomplicerad att rida, förmodligen för att jag inte har så höga krav, men också för att jag hittar lite nya ”infallsvinklar”. Det är oerhört lätt att bli hemmablind när man rider en häst ofta, men efter en paus kan man känna saker på ett nytt sätt. En del blir lite ”rostigt” när hon inte är helt i full träning, men hon känns ändå fin och rätt avspänd. Idag kunde jag samla traven lite mer mot passage igen, och det var flera månader sedan sist.

Jag tar det lite som det kommer nu under jul och nyår, så får jag se sedan. Får nog ändå lägga min kursplanering utifrån tävlingar där jag skulle kunna starta henne, om jag vill. Även om jag betäcker henne så kan hon ju (i princip) ridas hela nästa år också. Fortsättning följer…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*