Träning med Anea

Idag har jag varit och tränat med Anea för Martin på Antuna. Min träningstid för Mads den här veckan försvann ju tyvärr pga tränarutbildningen… Helst av allt skulle jag träna kanske två dar i veckan – helt hopplöst är det att vara själv jämt!!!

Jag har nog inte tränat med Anea sedan maj kanske. Hon kändes så oinspirerad i våras att jag mest red i skogen en period, sedan har hon haft bete samt blivit behandlad i ryggen – vilket har gjort skillnad men kanske skulle behövas igen. När jag väl tänkte sätta fart drog hon omkull ett badkar i hagen på sitt ben och blev svullen (ej halt), men det kändes inte som om det var läge att sätta press då.

Idag kändes travarbetet bra, men galoppen blir hon stark i, särskilt i bytena. Men nu biter vi ihop och kämpar ett tag till, måste ju ge det en chans till nu. Hon har ju givetvis tappat en del styrka pga alla pauser över sommaren men jag hoppas vi kan hämta upp det lite nu. Plan: jobba två ggr om dagen, t.ex. longera på fm och rida på em, eller skritta ut en sväng/promenad och jobb. Hon måste få igång kroppen ordentligt och det verkar vara en ganska bra strategi med två kortare jobb per dag istället för ett långt. Väldigt tidskrävande för mig dock. Men skam den som ger sig! Hoppas vi hinner med nån mer tävling innan vintern.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*