Bra onsdag

Idag har jag haft bra flyt, och den här veckan är jag lite piggare i varje fall. I morse var jag extremt effektiv med utsläpp, mockning och fixa hö, för att sedan rida sex hästar under dagen. Hade tänkt mig sju, men Zigge fick bli longerad över bommar istället. Trots många hästar så har jag inte stressat – hann till och med åka iväg och äta lunch i Väsby idag med min hovslagare Nicolina. Mycket bra initiativ från hennes sida, sådana pauser blir det inte alltför ofta!

Dagens höjdpunkter:

Affe har galopperat ovanligt bra i höger varv (han har varit väldigt olika i galopp-varven sedan han kom). Dessutom har han blivit skodd utan lugnande för första gången! Utan lugnande ville han inte ens lyfta bakbenen på gången tidigare, förmodligen en kombination av att han har haft ont i ett framknä, men kanske också något som ”satt sig i huvudet”. Idag var han lite spänd, men med en slicksten (och en tålmodig hovslagare) så gick det att lura honom. Läs hela bakgrunden här.

Anea och jag red ut i solen. Det var väldigt halt, men jag red lite i skogen och travade / galopperade i ett traktorspår. Hon kändes jättefin och avspänd. Igår gick hon med på lektion med bommar, vilket nog var väldigt bra för henne. Bra jobbat, Lena!

Avatar har gjort några rena byten, av olika kvalitet. Det sista vi gjorde var dock i en ganska bra balans och avspänt. Inte på min hjälp visserligen, men bara att han ”kommer på” hur / vad han ska göra är gott nog!
dsc_2070Fin vinterbild från förra året. Hoppas vi snart är mer igång igen!
Foto: Caroline Davidsson

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*