Bytesträning

Den här veckan har jag tränat två dagar i rad med Avatar. Vi har då fokuserat på bytesträningen, något som man en period kan behöva ”nöta” lite regelbundet. Därför var det väldigt bra att få hjälp två dagar i rad. Det är bättre att öva ofta än länge när något nytt ska läras in.

Tyvärr har han lite i ”bagaget” när det gäller bytena. När han kom hit så fick han nästan lite panik och ”skenade”. Bara att gå in på en diagonal gjorde honom spänd, så tyvärr verkar det ha blivit lite missförstånd när det här är påbörjat. Troligen har han fått lägga upp tempot för mycket, och nu försöker vi dels få honom avspänd, men också lära honom tekniken och hur han ska ”använda benen”. Nina är en väldigt bra hjälp när det gäller just bytena. Just nu gör han lite olika saker så det är inte exakt samma problem varje gång, men det är mer positivt än om det är exakt samma sak som strular varje gång – för då blir kanske just det problemet ”befäst”.

Sista tiden har han oftast bytt på hjälpen men efter bak. Nu de här dagarna började han faktiskt byta bak, men då fick han inte med frambenen istället. Det är dock bra att han börjar ”hitta bakbenen”, och igår kunde vi avsluta med ett rent byte i uppförsbacke, som dock var kort bak, men ändå avspänt och på hjälpen. Nina är positiv och tror att han kommer göra riktigt fina byten bara han hittar koordinationen. Med tanke på hennes erfarenhet på området så tror jag att hon vet vad hon pratar om. Det är lätt att bli lite stressad när det inte funkar, och börja ”trycka igenom” bytena, men det är viktigare att lägga en bra grund och ”nöta”. Hon sa också att även om det inte funkar alla dagar så ska jag hålla mig kall. Även om det inte är ”bra” ännu, så känns det ändå mycket bättre och mer på rätt väg än när han kom, så det är bara att ha tålamod! dsc_5575Galoppen har faktiskt blivit mycket bättre och rundare, och även traven är mer i ”uppförsbacke” nu än tidigare. Om han fortsätter utvecklas såhär positivt kommer han bli SÅ fin!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*