Bra onsdag!

Idag har det flutit på bra. Jag har ridit fyra hästar och longerat en, och var klar i bra tid på eftermiddagen utan att stressa! Efter det var vi iväg och tittade på hästen från i fredags en gång till, och jag ska bestämma mig tills imorgon tänkte jag.

Hästarna var fina idag!
Calle var ganska mjuk från start och behövde komma igång lite mer bakifrån, men efter en stund blev han riktigt spänstig. Han verkar ha en bra period just nu och har sett fin ut på lektionerna.
Fantasi känns också bra för tillfället. Provade att samla galoppen mot ”piruett” idag och hon satte sig bra på bakbenen men hon tycker det är jobbigt och vill ta lite hjälp av halsen för att balansera sig. Något hon gärna gör annars också men som jag har försökt jobba mer med sista tiden (även påminna eleverna). När hon inte får ta spjärn med halsen / framdelen får hon också mycket bättre bjudning eftersom hon blir friare i framdelen.
Iffi red jag en väldigt kort stund bara för att känna att hon är ”loss”. Hon var riktigt fin hon med, särskilt med tanke på sin ålder. Blir verkligen förvånad ibland över att hon fortfarande känns så fräsch!
Zigge har varit lite spänd i veckan, vilket inte är så konstigt eftersom han har haft en viloperiod. Har fokuserat på att jogga med lite längre hals och att han ska gå fram till handen med jämnt stöd. Idag var det mycket bättre och han var jämnare i sidorna. Har också försökt korta och länga galoppen lite (vilket hade varit otänkbart för ett halvår sedan) och det börjar gå att nyansera sprången lite nu. När han är avspänd så är han så himla rolig att rida!

dsc_0382Gammal bild på Calle från en träning, från den tiden när vi tävlade tillsammans.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*