Bomövningar / veckans övning

Förra måndagen och ikväll har vi jobbat med galoppbommar. Jag försöker ha någon slags markarbete var fjärde gång, så nästa torsdag blir det samma övning om jag inte minns fel.

Övningen i sig är egentligen inte ”avancerad”, men den ger väldigt mycket tycker jag. Och även om man inte är hoppryttare så är det nyttigt, för det är egentligen en ren dressyrövning. Jag har två galoppbommar på en långsida, i detta fall med 21 m mellan (= 5 normala galoppsprång vid hoppning).

Mellan dessa bommar har vi övat på att länga och korta sprången. Det viktiga är att hitta en bra rytm och jämna galoppsprång. Vi har utgått från 6 språng och varierat mellan ca 5-7. Hästarna har faktiskt mer register än man kan tro, som mest har en av dem klämt in 9 galoppsprång!

Övningen är dels bra för att öva känslan för hur stor galopp man har, att träna rytm och tempo och även rakriktning. Det är nog så svårt att komma rakt både före, mellan och efter, men det blir väldigt tydligt att man behöver ha koll på bogar / yttersida. Tycker att hästarna har varit väldigt duktiga på att reglera sin galopp. Något som vi för övrigt måste jobba mer med…!
fs_519781543_71449_1430596290Markarbete med Iffi vid ett annat tillfälle.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*