Helgen

Som vanligt har helgen gått snabbt och det är måndag igen! I lördags hade jag ett dagläger och efter det en privatlektion. Jag hann rida Anea en kort stund också. Igår fick hon vila, men nu ska jag ta tag i hennes träning mer igen från och med idag. Igår var jag i Stäket och dömde från kl 08.00 -12.30, och efter det hade jag stallet att fixa samt en lektion. Orkade tyvärr inte rida efter det också.

Att döma tar väldigt mycket energi och jag är helt slut efteråt för att jag måste koncentrera mig så mycket. Vet inte om det är en vanesak eller om man vänjer sig? Nu var det ändå inte en full klass utan ”bara” 32 starter. Jag kan tycka att det är smått orimligt att verkligen kunna ge rättvisa och genomtänka siffror till 40 ekipage (som är max)! Men det blir säkert lättare och lättare ju mer man dömer.

Den här veckan har just börjat med älgjakt. Vår mark är med i ett älgjaktsområde tillsammans med grannen. Det innebär att om någon av oss skjuter en älg så delar vi på köttet. Torbjörn har licens och brukar gå ut någon gång, men än så länge har inte han skjutit någon älg själv. Han gick ut nu i morse, och meddelade just (9.30) att grannen redan hunnit före. Kortaste jakten ever, tre timmar typ. Vår tilldelning i år var bara en kalv (man får olika kvoter varje år), så nu är jakten slut för vår del. Nästa helg kommer det med andra ord stå på schemat att stycka kött. Det är SÅ lyxigt att ha tillgång på eget vilt. Det tycker jag verkligen att man kan äta med gott samvete.
img_9707På dagens ridlista: Anea, Avatar och Zigge

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*