Onsdag med uteritter

Idag har jag haft en bra jobb-dag, med en privatlektion och några uteritter.

Dagens guldstjärna går till Affe, som har varit jättefin och mjuk! Jobbade en kort stund ute med övergångar. Särskilt nöjd med höger galopp som kan vara lite kantig, men kändes mycket bättre idag. Riktigt roligt!

Zigge har fått klättra och sedan jobba lite med galoppen ute. Helt klart något att försöka göra mer innan vintern. Men man ska hinna allt också…. Hans höger galopp är också svårare (kan det bero på att många ryttare är starka i höger arm och svaga i höger ben??). Fick tag på det lite bättre ute när jag kunde ligga på rakt spår och rida lite framåt. Den här hästen är så rolig att jobba med! Synd att jag inte kan lägga upp en plan för honom som jag vill. Han måste ju tyvärr dra in pengar, det är därför han är här! Men hade jag haft ”fria händer” hade jag velat haft ett sådant här upplägg för att stärka överlinjen:
En dag longering, en dag bommar / hopp, en dag skritt ut / klättra, en dag galoppjobb, två dagar dressyr, en dag vila. Inte nödvändigtvis i den ordningen! Nu gör jag så gott jag kan med att variera för lektionshästarna, men det känns t.ex. viktigare att sitta upp och känna igenom dem än att longera….

Anea har bara skrittat ut, jag ska börja jogga i helgen. Bortsett från att hon var pigg och tittig av blåsten så är hon mer avspänd och rakare efter att ha fått ryggen ”fixad”. Höll dock på att säga upp bekantskapen med henne innan ridpasset eftersom hon inte behagade komma in från hagen… Det var lite dålig planering från min sida, eftersom jag vet att hon är sådan.dsc_5463Bilden är inte från idag, nu är det långärmat och väst som gäller!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*