Sommarplaner

Nu verkar vädret vända åt det varmare hållet igen, så snart låter jag mina hästar sova ute. Tror jag väntar till efter helgen dock, pga att både Anea, Fantasi och Harry ska tävla. De brukar bli lite trötta i början av omställningen så det är dumt att släppa ut dem innan de ska prestera. När de väl är vana brukar jag bara ta in natten före tävling, annars sover de ute juni-juli-augusti, om vädret tillåter.

Bara semester / bete blir det vecka 27-28 för mina hästar, när jag också passar på att vara ledig. Det kommer dock anpassas lite utifrån hästarna. Harry, Zigge, Diza och Fantasi ska bara vila. Anea brukar få en vecka, och sedan longering / ridas ut, så det inte ska bli för lång paus (ger hellre flera pauser under året). Calle och Iffi (18 och 20 år) ska absolut inte vila två veckor. De måste röra på sig ca varannan dag, så vill någon passa på att rida ut under den här perioden kan ni säga till. Affe vet jag inte hur jag ska göra med? Det återstår att se. Vill inte släppa ihop honom med de andra valackarna, som nu äntligen verkar ha lugnat sig (var ganska tjafsiga mot varandra ett tag) och dessutom verkar han dra av sig skor i tid och otid. Därför är jag tveksam att släppa honom i mina största beteshagar där det är så kuperat, diken, rötter mm. Tror risken är större att skorna ryker där. I och för sig kanske man kan ta av dem helt en period, men frågan är om hovarna håller för det?

Mina egna planer är förstås Gotland under vecka 27, som vanligt! Hoppas på att den här sommaren bjuder på lite mer sol än förra. Idag ser det i alla fall ut att bli en fin dag och träning för Nina står på mitt schema. Hoppas på att min rygg ska hålla den här veckan nu bara. Har gjort något nu igen så i vissa lägen gör det riktigt ont, men jag verkar kunna rida i alla fall. Tror hur som helst att det inte är bra att vara stilla, men har svårt att böja mig ner, så det är ju tur att man rider dressyr och inte sysslar med voltige.
DSC_5859

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*