Träning igår

Nina var här igår och hjälpte oss med några hästar. Jag red Anea och Harry och två elever fick vara med på Diza och Zigge. Ville gärna höra vad Nina tyckte om dem. (Hästarna, inte eleverna..!) Hon verkade gilla båda, men i synnerhet Zigge, och han är ju lite mer av en ”dressyrhäst” exteriört. Hon tyckte jag skulle rida till och sälja honom, men det lär inte vara aktuellt. Jag tror aldrig jag kommer sälja någon häst… 😉 Min egen träning var bland det sämsta på länge tyvärr. Jag är så vansinnigt trött i kroppen så jag kände mig som Quasimodo igår. Hästarna var egentligen duktiga, men jag måste verkligen vila nu. Jag har ridit väldigt mycket på sista tiden och det sliter en del på kroppen kan jag säga. Är med andra ord inte nöjd med min egen insats, men hästarna var duktiga ändå.

Anea var fin i galoppslutor och piruettjobb. Lite sämre i serierna tyvärr, där hon blev lite stark och gick iväg. Valde att rida på träns igår, och det blir helt klart svårare än på pelham, men om jag nu ska tävla på träns måste jag ju träna på det ibland! Vi provade lite passage i slutet av passet och Nina påstår att det är ”uppvisningsbart” men jag skulle nog mer kalla det ”mycket samlad trav med kadens”. Tror dock att jag borde åka ut och titta på någon tävling på min egen nivå (har ju aldrig tid med det) för att se hur ”alla andra” rider. Jag ser i princip LB/LA eller GP-tävlingar, men alla som tävlar Intermediere är ju inte på GP-nivå, vilket jag ”tror”. DSC_3386 DSC_3384
Harry var bitvis väldigt fin, men jag tycker inte han har samma ”gnista” som för några veckor sedan. Kanske är han också lite trött, det har ju hänt en del sista tiden. Nina tyckte han såg fin ut dock. Jag är lite rädd att pressa honom för hårt, samtidigt som jag känner att jag måste kunna kräva lite mer (och ibland blir han grinig). Svår balansgång! Nina tror att han kan ha försökt skrämmas (och lyckats – jag vet att den första som köpte honom blev rädd), och sedan kanske han istället har fått stryk i de lägena. Inte helt lätt att jobba med kan jag säga. Det svåraste är fortfarande att ha honom jämn i handen och speciellt i höger varv (som jag skev om innan). Jag vill kunna reglera på vänster ytter tygel. Det jag tar med mig från igår är att inte korta vänster sida för mycket utan leda ut ytterbogen istället. Får jobba vidare med det. Tanken är att inte ”låsa” honom. Vi avslutade med lite piaff, av rent egoistiska skäl, så att jag ska få in en bra känsla i kroppen att överföra till Anea. (Kort film finns på Instagram och min privata FB.)

DSC_3496 DSC_3457

Nu är min plan att vila lite. Idag tänker jag inte rida, och jag måste försöka prioritera bort det lite nästa vecka så jag orkar. Min ”dröm-plan” är att starta både Harry och Anea i Vallentuna 1 maj (Harry i första hand) men då måste jag fokusera på dem nästa vecka och att ha lite energi kvar. Sedan kommer jag faktiskt åka bort några dagar helgen efter, och då tror jag att jag ger Harry en veckas vila också. Tidigare när han har blivit lite ”off” har det räckt. Det vore dock bra om vi kunde genomföra den här tävlingen först i alla fall. Jag kan dock säga att jag längtar mer än något annat efter några dagars sammanhängande ledighet!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*