Dagens träning

Hemma på sen lunchpaus efter att ha varit och tränat på Lejondal idag. Ska inte rida mer idag, utan bara ha några lektioner i em / kväll.

Träningen gick så himla bra! Ibland tycker jag att jag är lite ”slapp” med vår träning, t.ex. vilade Anea lör, sön efter tävlingen, gick lektion på måndagen och skrittade ut tis, ons. Å andra sidan är det här en häst som inte ska ”nötas” på, utan hon behöver små pauser för att vara på hugget igen. Så fastän vi inte ens har ridit ett joggpass sedan tävlingen så var hon JÄTTEFIN idag! Fin i formen och avspänd med lagom bjudning. (Kan ju tillägga att hon går i stor hage med kompisar så om hon vilar helt två dagar i rad så är det inget ”problem”, men jag hade inte valt ett sådant upplägg om hon stod i typ en liten ruta…)

Jag uppskattar att jag kan styra mina träningar hos Nina ganska mycket själv. Om vi har en dålig dag så säger jag det och då gör vi enklare saker. Idag tyckte jag att vi skulle gå vidare istället, för tanken är ju ändå att hinna rida Intermediere två gånger innan sommaren, och nu har jag inte gjort så mycket sådana rörelser utan fokuserat på St Georges. Skillnaden är ju inte jättestor, det är lite ökad svårighetsgrad dock.

Så idag har vi ridit sax med tre slutor, helpiruetter och byten i vartannat. Vi provade även lite byten i varje, och två går bra, men sedan blir jag för långsam. Jag tror inte att Anea har så svårt för det, det är jag som är förlamad i benen… Men tre lyckades jag i alla fall få till. Det känns lite som om man ska lära hästen en ny gångart. Tur att jag har gjort det här på en av hästarna när jag jobbade på Arphus, så jag har ett ”hum” i alla fall om hur det ska vara. Vi avslutade med att trampa och samla henne mot passage. Det var ett tag sedan sist, men det kändes bättre fastän vi inte har gjort det på länge. HOPPAS jag kan lära henne det här på riktigt! I alla fall för ”hemmabruk”. Det verkar faktiskt inte helt omöjligt längre. Är jätteglad över henne just nu! Ibland tror jag att hon hör att jag säger ”nu kommer vi nog inte längre” – och så lägger hon i en växel till. Jag som bara hade tänkt ha henne något år och rida LA…
10403599_10154785545043636_1624837399760610700_n

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*