Träning

Har varit på Lejondal och tränat idag med Anea. Igår longerade jag bara efter tävlingen, och egentligen var planen att jogga idag, men nu var det enda dagen denna vecka som jag kunde komma iväg. Med tanke på mina funderingar kring att tävla på träns så tog jag träns idag på träningen. Det fungerade helt okej, med byten och skolor samt piruetter (gjorde inga serier idag). Fördelen är att jag får bättre sug på tränset och jag känner mer ”på riktigt” vad hon gör, men jag ska nog erkänna att hon också blir lite starkare när jag kräver mer. Annars brukar jag jogga i låg form de dagar jag rider på träns och då är hon superfin!

Om det inte funkar med träns så blir jag kanske snarare ”tvungen” att rida oftare på kandaret istället. Nu har jag mest ridit på pelham, med dubbla tyglar (ogillar delta då det blir konstant hävstångseffekt med det). Det gillar hon mest, kanske för att det inte blir så mycket ”skrot” i munnen. Usch vad svårt det ska vara! Men fram till nästa start tänker jag rida omväxlande på pelham / träns och känns det rimligt startar jag på träns för att se hur det fungerar.

Det var inget ”super-pass” idag, förutom traven i slutet som var väldigt fin. Hon känns lite spänd i ryggen och som jag nämnt innan så tar hon inte riktigt vänster skänkel. Jag tror kanske det är dags för en koll av kiropraktorn snart. (Även av ryttaren, tror jag.)
DSC_2068

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*