Dagen såhär långt

Morgonen började med drop in som gick väldigt bra. Därefter har jag ridit Obi och Anea. Inte lika nöjd idag tyvärr. Igår var hon ju riktigt fin, så nu tänkte jag att det bara var att fortsätta, och sätta lite mer tryck. Men kanske blev det ändå för tidigt i passet utan att jag hade ordning på grunderna. Det var inte katastrof, men jag får inte riktigt något flyt. Fick backa tillbaka till lite övergångar på slutet. Nu är min plan att rida på träns imorgon (får bättre och jämnare sug då), bara rida övergångar med mycket mer precision, samt lösgöra / böja. Inte göra i princip några rörelser förutom att checka av skrittpiruetterna. Det är så lätt att missa att alla pusselbitar ska funka samtidigt! Jag har också hakat upp mig på vänstersidan, hon tar inte riktigt vänster skänkel vilket gör att höger piruetten blir svårare, och att hon drar åt sidan i serierna. Nu är frågan om det alltid har varit så (lite, såklart), eller om jag bara har uppmärksammat det mer? Oavsett vad, så är det en sak att jobba med, men knappast något jag rättar till inför tävlingen på söndag… Hur som helst så är det ingen mening att sätta för mycket press på sig själv inför årets första start, utan jag får verkligen försöka se det som träning, och bra att komma ut tidigt på säsongen för mer spridning av starterna.

I eftermiddag blir det privatlektion, ev en uteritt, samt klippning av fåren. Zigge har blivit tömkörd idag av Ellinor, nedan ser ni ett litet klipp på hans fina galopp:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*