Guldstjärna till hästarna idag!

Idag har det varit en bra dag! På förmiddagen hade jag en privatlektion med Iffi, som gick väldigt bra. Jag red jag ut på Fantasi och jobbade lite med Zigge. Han var jätteduktig idag. Mycket stadigare och känns starkare!  (Men jag rider max 30 min inkl skritt.) Jag tror han kan bli riktigt fin, och han är mjuk att sitta på (=stort plus). Svårigheten ligger i att man måste rida med ”mycket ben” fast han är pigg, och INTE hålla för mycket i tygeln, för då krullar han ihop sig. Det här kan ju bli en utmaning för eleverna är jag rädd, men kanske blir det lättare när han också är lite starkare. Den här veckan har han gått en lektion igår, och planen är även tors och fre, med samma elev. Då blir det ju längre pass, men man får ta flera korta pauser.

På eftermiddagen kom Nina hit, och jag tränade med Anea och Harry. Anea var riktigt fin, och kom mer igenom i sidorna idag. Förut har det inte gått att böja så mycket, men nu måste jag verkligen tänka på att böja mer! Traven kändes superfin och spänstig. Lite knepigt med serierna idag (har inte lagt så mycket krut på det sista tiden, ska jag erkänna), eftersom hon gärna vill ligga på lite. Här är det viktigt att hon väntar, och att jag verkligen har henne rak.

Harry var fin, och blir mer och mer påverkbar, men jag måste vara väldigt noga och konsekvent hela tiden. Förut var problemet att ens få honom att gå framåt, men nu är det snarare att få honom tillbaka – på ett ärligt sätt, med ”sug” och utan att han blir långsam. Man kan ju milt sagt säga att Nina är förtjust i honom… Men även om det är en fin och välutbildad häst så ligger fokus på grunderna, och idag har vi ridit förvänd galopp, enkla byten (några byten i språnget) och öppna – volt – sluta som i MsvC. Jag vill ha helt koll på hans kropp innan jag börjar göra mer. Har ju testat lite svårare saker, men det är inte det som är svårigheten, utan det vi behöver jobba med är ärlig bjudning, att han är ”med” och låter mig inverka. Ibland stänger han av lite, och ibland testar han gränserna (genom att pipa och slänga sig, flertalet gånger idag). Även om jag ser det som ett tecken på livsglädje så är det kanske inte så lydigt att göra så, så jag måste ju ändå korrigera honom, men på ett snällt sätt! Tycker hur som helst att det hela tiden blir lite, lite bättre!

Gammal bild ur arkivet, Aneas första tävling (LA6, motsvarar MsvC). Det har hänt lite sedan dess!

Gammal bild ur arkivet, Aneas första tävling (LA6, motsvarar MsvC). Det har hänt lite sedan dess!

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*