Långsamt bättre

Den här förkylningen har fortfarande inte släppt taget. Några dagar tyckte jag att jag var på bättringsvägen, men så har jag fått bakslag. Även om man VET att man ska ta det lugnt, så är ju min bild av att ”ta det lugnt” kanske inte samma som läkaren menar… Det är dessutom väldigt svårt att vara sjuk och driva eget. I måndags hade jag några hästar som jag verkligen behövde rida, men det fick jag sota för på tisdagen. Då blev jag kvar i sängen till 13.30, vilket ju är helt absurt! Låg i och för sig och läste länge, så jag sov inte till dess, men ändå.

Igår var det i alla fall lite bättre igen, och kunde rida EN häst utan att bli sämre. Jag fattar att det tar tid att bli helt bra om man inte vilar helt, men jag har lektioner att sköta också, och har inte råd att vara hemma mer.

Man får i alla fall vara glad att det inte är ridningen som drar in mest pengar när det blir såhär. Jag fick höra att en bekant, som har (minst) ett 10-tal hästar i träning också hade varit dålig, och de kunderna hade tyvärr inte varit så förstående. Det är riktigt tufft då. Att hålla lektioner är ju trots allt lättare än att rida, om man är småsjuk. Går ju faktiskt att göra även om man skulle bryta benet…

Det finns klara fördelar med att vara anställd, men jag vill ju ändå inte byta. Man får sig dock en funderare – vad händer om jag blir sjuk ”på riktigt”?
DSC_2191

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*