Sadel-djungeln

Nu har jag fått tillbaka Aneas sadel, omstoppad. Vi tittade också igenom sadlar till några av de andra hästarna. Kruxet är att få ihop det med flera hästar, då det är några av dem som vill ha samma sadlar… Jag får klura lite till på det där. Kanske måste jag sälja några och köpa nya, trots allt.

Man kan säga att Anea visade mycket tydligt att hon gillade sadeln bättre nu. Nu har hon i och för sig skrittat ut måndag och bara blivit longerad igår, så hon kanske var lite extra pigg av den anledningen, men jäklar vad hon var på hugget! Jag är ganska säker på att hon fick mer rörelsefrihet pga att sadeln ”kom upp” lite mer nu, för hon travade som aldrig förr, så pass att jag var tvungen att bromsa lite, och det har i princip aldrig hänt förut. Skänkeln fick ett annat läge också plötsligen, så med både en lite annorlunda sits och en häst som var mer rörlig än vanligt, så kändes det både bättre, men också lite ovant och obalanserat. Visste inte riktigt hur jag skulle sitta! Det blev dock bättre när jag fick henne mer mellan hjälperna. Hur som helst – hoppas det håller i sig…

Det är verkligen en djungel med sadlar, och svårt att veta exakt vad man ska titta på! Det är så många faktorer som spelar in. Och förutom att man ska ha koll på sadeln, så ska man ha koll på bett, foderstaten, skoningen, exteriören, tänderna o.s.v. o.s.v. Och det är inte alltid lätt att veta vilken ände man ska leta i när problem uppstår. I det här fallet visste jag inte ens att jag hade ”problem” – men med facit i hand misstänker jag att sadeln inte har legat helt bra på länge. Vi får väl se hur det känns framöver.
CIMG1481

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*