Helgens kurs blev väldigt lyckad. Vi började igår vid 13 och hann med två ridpass med fika mellan på eftermiddagen. Första passet jobbade vi med ställning, böjning och öppna. Det andra passet fokuserade vi på enkla byten och galoppombyten.
På kvällen blev det lite bubbel följt av trerätters middag. Toast Skagen till förrätt, potatisgratäng och stek till middag och en grym pepparkakscheescake till efterrätt. Är ju sällan motiverad att baka, men ville gärna ha lite ”jul-tema” på efterrätten, och det här var ju väldigt lätt att göra så det blir nog en repris på den en annan gång.
Vintrig sallad till huvudrätten, med rödkål, rucola, granatäppelkärnor, röd lök som jag steker i smör och honung innan, samt valnötter. (+ olja, balsamvinäger och kryddor)
Sjukt gott!!
Idag red eleverna två och två på förmiddagen för att vi skulle kunna hålla lite extra fokus. Huvuduppgiften i båda grupperna blev att samla galoppen, rida med tagen bakdel i galopp och jobba mot arbetspiruetter utifrån hästens kapacitet. Hästarna var väldigt fina! Det är så kul när vi kan jobba mer med detaljer och lite mer krav. Får nypa mig lite i armen när jag inser att hästarna i grupp 1 har startat Int1 båda två, och hästarna i grupp två har startat MsvB. Det är faktiskt inte fy skam!
Lunchen har vi ätit på Hökeriet idag, tillsammans med några av mina inackorderingar. väldigt trevligt och gott. Vi fick jultallrik med två sorters sill (bl.a. lingonsill – otippat men mycket gott), och lite olika korvar, ost mm. Jättetrevligt och mysigt! Efter lunch avslutade vi kursen med ett pass där vi jobbade med öppna som huvuduppgift. En väldigt trevlig och mysig helg!
Inga svar