Svettigt ridpass

Jag blev så irriterad över min ridning på tävlingen i helgen. Som sagt, resultatet var helt okej, men jag tar verkligen till mig av domarnas kritik så nu måste jag skärpa mig! Ibland blir det lätt att man bara ögnar igenom protokollet, kollar siffrorna och sedan är det inget mer med det, men nu ska jag faktiskt försöka bättra de saker som jag oftast får kritik för.

T.ex. så behöver vi kunna visa mer shwung och elasticitet, och bättre eftergift i slutorna. Galoppen måste bli mer framåtgripande. Nu är det ju så att vi har utvecklats massor på sista tiden, och det är lätt att bli lite ”nöjd” för det är bra för att vara Anea, men jag tror faktiskt vi har lite mer poäng att hämta och hon går INTE på max inne på banan i nuläget. Det kan jag nog inte kräva än på ett tag, men om jag ska kunna visa mer kvalitet på banan så måste jag verkligen ut ur komfortzonen när jag tränar hemma! Det är ju första steget, så att jag får bättre ”marginaler”.

De saker som jag får ”problem” med är att jag inte kan påverka henne tillräckligt – framförallt inte tillräckligt snabbt. Det gäller både att kunna ändra tempo, gångart, riktning osv mycket, mycket kvickare. Så hon behöver bli både mer smidig och reglerbar. Idag har jag försökt att ändra tempo oftare, och att verkligen rida framåt, även när hon blir spänd, för att komma ”över tröskeln”. Hon har ju alltid haft lätt att bli spänd, och det använder hon som försvar när det blir jobbigt. Vissa dagar får man helt enkelt sänka kraven och försöka få henne ”med sig”, men samtidigt så måste jag kunna kräva mer direkt gensvar nu om vi ska kunna komma vidare. Om jag ska lyckas starta svår klass måste de här grejerna fungera bättre, så är det bara!

Idag var det i alla fall bra att hon accepterade att jag krävde mer, hon tog i mer bakifrån och var bitvis jätteduktig. Men det är en balansgång, för jag vill inte att hon ska bli för trött. Just idag kändes hon i alla fall ganska stark, så det var en bra dag att höja ribban lite. Imorgon ska jag bara skritta ut, sedan tänkte jag jogga på torsdag och träna på fredag. Och då ska jag säga åt Nina att hon måste vara mycket hårdare mot mig!

IMG_9711

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*