Mot svår klass

Träning hos Nina idag. Nu börjar det bli allvar med hela piruetter och byten i vartannat! Jag har börjat träna rörelser ur Intermediere1, och det är inte jättelätt att lära hästen och sig själv samtidigt… Nu är det i och för sig ”bara” en vidareutveckling av det som ingår i MsvA och St Georges, men det kräver ganska mycket mer styrka tycker jag. Hos hästen alltså. Jag behöver mer teknik. Och ett fungerande vänster ben…

Bitvis känns det i alla fall som om vi är på väg! Men det är svårt för mig att våga rida och inte bli försiktig. Jag blir ju själv lite osäker, och därmed sen i mina hjälper. Nu när jag tränar själv tycker jag också att det är en svår balansgång, för jag behöver själv ”nöta” lite för att få till det, men jag gillar inte att nöta på hästen. Jag är kanske överdrivet försiktig med henne, men jag vet ju med erfarenhet att hon inte ”klarar” att jobba hårt / mycket under en längre tid, utan då blir hon spänd. Just nu känns hon lite trött, men ändå fin, och med en mycket högre lägsta nivå!

Bäst idag: bytes-serierna. Rakare och med bättre flyt. Och jag måste faktiskt klappa mig själv på axeln när hon nu byter i vartannat! (Det tog tre år att lära in enstaka, rena byten…).

Jag är dock lite irriterad över att jag själv fastnar i höger tygel, istället för att se till att få stöd på vänster. Det går an att tjata på sina elever, och sedan gör man exakt samma sak själv… Det här är lite grann vår gemensamma svaga punkt, och nu tror jag vi båda är lite ”trötta i kroppen”. Anea ska få massage imorgon, och jag ska till kiropraktorn på måndag. Jag har känt mig väldigt rak och stark i kroppen i slutet av sommaren, men nu har jag jobbat ganska mycket, mockat mer, varit lite stressad.. och direkt får jag ont i min höger sida. Orkar väl inte ”hålla upp” min vänstersida, glömmer vänster skänkel och ”drar” i höger tygel. Men nu ska vi båda få hjälp med kroppen, och imorgon börjar min nya stalltjej = jag får avlastning och lite vila, så förhoppningsvis kommer jag ikapp igen!
IMG_9667Favorit i repris…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*